24.6.2012

Kolmio- tai oikeastaan kuusiodraamaa pahimmillaan

RAKKAUS LAINASSA (Something borrowed) * ½


2011 (USA)


Ohjaus: Luke Greenfield

Elokuva pohjautuu Emily Giffinin romaaniin "Rakkaus lainassa".

Rachelin (Ginnifer Goodwin) paras ystävätär Darcy (Kate Hudson) on järjestänyt hänelle juhlat, joilla on kohtalokkaat seuraukset. Darcy nimittäin seukkailee Rachelin vanhan kouluajan ihastuksen Dexin (Colin Egglesfield) kanssa ja juhlissa vanhat ihastusjutut tulevat julki ja Rachel sekä Dex päätyvät viettämään yhdessä iltaa ja hässimään. Samaan aikaan Darcy valmistelee hänen jä Dexin häitä sekä yrittää saada Rachelia sekä Dexin parasta ystävää Marcusta (Steve Howey) yhteen, Rachelin parhaan ystävän, Ethanin (John Krasinski) antaessa neuvoja hänelle samalla kun väistelee Darcyn ystävän Clairen (Ashley Williams) lähentely-yrityksiä. Suhdesotku on siis valmis.

Rakkaus lainassa elokuva on romanttinen komedia ilman varsinaista romantiikkaa tai komediaa. Se ratsastaa pitkäveteisesti stereotypioilla, niin että tarina rupeaa jo tympimään. Tämän tyyppisissä elokuvissa on petos aina perusteltu, niin että katsoja voi julmasta teosta huolimatta samaistua päähenkilöihin ja tuntea heidän tekevän oikein. Niin myös tässä. Kate Hudsonin esittämä Darcy on tehty niin vastenmielisen ärsyttäväksi hahmoksi, ettei hänelle toivokaan mitään hyvää. Näin voisi hyvin siis tuudittua siihen, että hänen kumppaninsa sekä parhaan ystävän teko olisi oikein. Näin ei kuitenkaan ole tosielämässä, joten elokuvan juoni ei siinäkään suhteessa tunnu kovin realistiselta.

Ginnifer Goodwin Rachelina tekee juuri sellaista perusroolia, jota on totuttukin näkemään hänen muista kepeistä romanttisista komedioistaan. Tässä vain Rachelin marttyyrinrooli sekä Colin Egglesfieldin esittämä jahkaaja Dex, saavat katsojan nyhtämään hiuksia päästään pitkitetystä ollakko 'vai eikö olla' -mietinnöistä.

Pohdinnoista puhuminen tämän elokuvan yhteydessä tuntuu kyllä kovin perusteettomalta, mutta kai tässä jotain sellaista on yritetty seurustelun sekä ystävyyden rajoihin liittyvissä asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti