1.5.2012

kakka pieru kakka pieru

THE CHANGE UP * ½


2011 (USA)

Ohjaus:  David Dobkin

Dave Lockwood (Jason Bateman) on menestyvän asianajotoimiston juristi sekä perheenisä. Mitch Planko (Ryan Reynolds) on elosteleva poikamiesnäyttelijä. Kaverukset hieman kadehtivat toistensa elämää ja tietystikin he vaihtavat kroppia ja joutuvat elämään toisen elämää.

The Change up -elokuvan käsikirjoittajina hääränneet Jon Lucas ja Scott Moore ovat käsikirjoittaneet myös Kauhea kankkunen -elokuvan sekä sen jatko osan, ja kyllä huomaa. Nyt on selkeästi vallalla kolmikymppisten sekoilukomediat pienellä romanttisella höysteellä, jossa pääosassa ovat aina tissit, alapäähuumori sekä pieru ja kakkajutut. Niin myös tässä. Elokuvan huumori on siis hyvin roisia aiheuttaen myötähäpeää sekä vaivaantuneisuutta. Allekirjottaneeseen kun ei kamalasti pure käsikirjoitus joka nojautuu ko. asioiden pohjalle. Hyvin vähän mitään muuta elokuvasta sitten saakaan. Tosin pakollinen Hollwood-opetus on tietysti tähänkin elokuvaan tungettu.

Jason Bateman tekee The Change upissa vakiosuorituksen ja Ryan Reynoldsin mukaan lähtöä tähän elokuvaan saa vain ihmetellä. Tuntuu ettei Reynoldsilla ole mitään suodatinta mihin elokuvaan lähtee mukaan vaan tekee hyvin erityyppisiä rooleja, vakavastiotettavista hahmoista älyttömiin komediasekoiluihin. 

Jos haluat nähdä hyvän komedian, älä tuhlaa aikaasi the change up -elokuvaan, vaan etsi parempi tarina, the change up ei tarjoa mitään muuta kuin myötähäpeää, tylsyyttä, alapäähuumoria ja Ryan Reynoldsin komean hymyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti