13.5.2012

Kunnon metallimättöä!

REAL STEEL * * * ½




2011 (USA, Intia)

Ohjaus: Shawn Levy

Elokuva pohjautuu Richard Mathesonin 1956 kirjoittamaan novelliin Steel. Vuonna 1954 Mathesonin kirjoittamasta, tummasävytteisemmästä Olen legenda -tieteisromaanista on tehty Will Smithin tähdittämä I am legend -elokuva.

Eletään lähitulevaisuudessa, vuodessa 2020 kun ihmisten tilalle nyrkkeilykehään on vaihdettu robotit. Charlie Kenton (Hugh Jackman) on entinen nyrkkeilijä, joka reissaa ympäri maata ohjaten robottiaan nyrkkelyotteluissa. Kovin hyvä business-pää ei Kentonilla ole ja velkojat ovat kaikenaikaa kintereillä. Charlie saa pian kuulla, että entinen tyttöystävä on kuollut ja heidän 11-vuotiaan poikansa, Maxin (Dakota Goyo) huoltajuus pitäisi ratkaista hänen ja pojan äidin varakkaan siskon välillä. Charlie haistaa rahan ja tekee diilin viettää pojan kanssa kesä.

Real Steel  on monipuolinen paketti lämmintä perhedraamaa, scifiä, toimintaa sekä metallista mättöä. Mikään kovin syvällinen tai monimutkainen sen juoni ei ole ja se sisältääkin joitakin ennalta-arvattavia aineksia, vaikka joitakin niistä on yritetty väistellä. Kaikki rakastavat altavastaajan voittoa ja elokuvan tunnelmaan ja riemuun on helppo eläytyä.

Charlien poikaa, Max Kentonia näyttelevä Dakota Goyo onkin nuoreen ikäänsä nähden jo varsinainen konkari. Rooli Real Steelissä on jo toinen saman vuoden iso elokuva, jossa hän on mukana. Tosin toinen rooli elokuvassa Thor, nuorena Thorina ei ollut kovin iso, mutta hieno lisä jo suhteellisen pitkään ansioluetteloon. Dakota Goyo tekee hyvin vahvaa ja varmaa työtä tunteellisista kohtauksista kunnon revittelyihin eläytyen, heittäytyen sekä tanssien. Hugh Jackmanin rooli on ihan perusvarmaa ja fyysistä, sellaista kun Jackmanilta on totuttu näkemään. Evangeline Lilly puolestaan täyttää kiintiönaisen paikkaa Charlien ystävänä, Bailey Talletina.

Elokuvan robottien huikeat taistelukohtaukset ovat kuitenkin parasta antia, kun pelti rytisee, kolisee ja osat sinkoilevat. Parasta on minusta myös se, ettei Real Steel tursua nyrkkeilyteemastaan huolimatta väkivaltaa, kun lyönnit ja iskut käydään robottien eikä ihmisten välillä. Real Steel on robottinen Rockytarina, joka onnistuu viihdyttämään ja on toteutettu huolella. Elokuvan nopea loppu ja kesken jäänet tarinat, saavat minut odottamaan jatko-osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti