5.5.2012

Se päivä jolloin Eddie Murphy himmaili

TOWER HEIST * * ½


2011 (USA)

Ohjaus: Brett Ratner

Kun joukko luksuspilvenpiirtäjän työntekijöistä tulevat huijatuksi, he päättävät huijata huijaajaa. Tower heist -elokuva onkin castannut varsinaisen kaartin listoilleen, kun näyttelijöinä häärävät Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Téa Leoni, Gabourney Sidibe ja Alan Alda.

Elokuvan Tower heist genre olisikin lähinnä veijaririkoskomedia, mutta ihan Oceans 11 tasolle ei ylletä. Lähtöidea on hyvä ja Tower heist onkin ihan viihdyttävää katseltavaa, mutta loppupelissä tuntuu, että jokin jää uupumaan. Tuntuu, että ohjaaja Brett Ratner olisi pystynyt parempaankin ja jännittävämpäänkin seikkailuun, onhan mies sentään ohjannut mm. Punaisen Lohikäärmeen sekä X-men trilogian viimeisen kohtaamisen.

Myös joiltain näyttelijöiltä olisi toivonut enemmän. Elokuva saa pienen sykäyksen kun Eddie Murphyn hahmo astelee esiin, mutta silti jää tunne, että Murphy hieman jarruttelee hahmossaan eikä anna kaikkeaan peliin. Gabourney Sidiben pieni rooli on ehkä koko elokuvan onnistunein ja kutkuttavin hahmo jamaikalaisaksentteineen ja miehenkipeyksineen.

Tower Heist on hieman hajuton ja mauton paketti, jota ei varmasti enää vuoden päästä muista nähneensä, mutta tarjoaa kyllä ihan mukavaa viihdettä yhdeksi illaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti