31.3.2012

Epäuskottavia kylmänsodan agentteja 2000-luvun Washingtonissa

THE DOUBLE * *

2011 (USA)

Ohjaus: Michael Brandt

Senaattorin murhasta epäillään vanhaa, kylmän sodan aikaista salamurhaajaa, Cassiusta, jonka on uskottu jo kuolleen. Eläkkeelle jäänyt CIA-agentti Paul Shepherdson (Richard Gere) on ainoa, joka voi auttaa roiston nappaamisessa, koska hän on tuhrannut koko elämänsä  jäljittäessään Cassiusta pitkin Eurooppaa.

Paul saa parikseen uuden ja innokkaan FBI-tutkijan, Ben Gearyn (Topher Grace) ja yhdessä he sukeltavat vaaralliseen ajojahtiin.

The Double onnistuu yllättämään katsojan muutamilla juonenkäänteillään, mutta mikään erityisen ihmeellinen jännitys- tai toimintaelokuva se ei ole. Jotain pientä tuoreutta ja hahmojen inhimillisyyttä on tuotu elokuvaan, mutta käsikirjoitus ei ihan yllä sinne mihin on kurkotettu. Käsikirjoitus tuntuu väkisin tehdyltä, kuin olisi haluttu vain saada jännitystä aikaan ilman uskottavuutta ja hahmojen motiivit jäävät hämärän peittoon kuten myös heidän ratkaisunsa eivät ole kovin vakuuttavia.

Näyttelijävalinnat ovat kuitenkin ihan osuvia vaikkakaan Geren tai Martin Sheenin karisma ei pääse elokuvassa erityisemmin kukkimaan. The Double ei ole mikään häkellyttävä lajityyppinsä edustaja mutta on silti ihan ok katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti