26.6.2013

Katherine Heigl ja sadannes elokuva samassa roolissa

ONE FOR THE MONEY * * ½ 




2012 (USA) 

Kieli: englanti 

Ikäraja: 12 

Ohjaus: Julie Anne Robinson 

Käsikirjoitus: Stacy Sherman, Karen Ray ja Liz Brixius 

Stephanie Plum (Katherine Heigl) on työtön ja korviaan myöten veloissaan. Raha houkuttelee hänet palkkionmetsästäjäksi ja edessä odottaa haaste napata kiinni  Jason O'Maran esittämä entinen poliisi, jota epäillään murhasta ja jonka kanssa Stephaniella on ollut sutinaa menneisyydessä.



Alkuasetelmat ja elokuvan ensimetrit tuovat vahvasti mieleen 2010 valmistuneen elokuvan: The Bounty Hunter (suomeksi Exän jäljillä), jota tähdittivät Gerard Butler sekä Jennifer Aniston. Ajattelinkin aluksi, että onkohan tämä sama elokuva mutta käännettynä vain sukupuoliroolit toisin päin. Alkuasetelman jälkeen kuitenkin elokuvan luonne muuttuu.

Elokuvaa on mainostettu romanttisena komediana ja sellaisena se alkaakin. Pian kuitenkin ruumiita alkaa tipahdella eri suunnista ja elokuvan kulku muuttuu toimintapainotteiseksi. Loppua kohden ei romantiikasta tai komediasta ole esillä nimeksikään.

One for the moneyn sankaritar tuntuu epäinhimilliseltä. Rahanahneus motiivina riskeerata oma elämä tuntuu päälleliimatun epärealistiselta, olisitko sinä valmis kuolemaan muutaman tonnin takia?? Monissa kohtauksissa sankaritar tuntuu uhkarohkean typerältä sekä luonnottoman kuolemattomalta.

Katherine Heigl ei tuo mitään kovin erikoista elokuvaan, Heiglin tähdittämiä romanttisia komedioita on 13 tusinassa ja aina roolit tuntuvat samanoloisilta. Rutiininomainen yllätyksettömyys hieman ärsyttää hänen suorituksissaan. Niin myös tässä. Irkkunäyttelijä Jason O'Mara tuntuu raikastavan tuoreelta kasvolta tässä elokuvassa, mies kun ei ole pahemmin elokuvarooleissa kasvojaan kuluttanut.  O'Maran näyttelijäntyössä on uskottavuutta (sikäli kun se tämäntyyppiselle elokuvalle on mahdollista) sekä mukavaa silmäkulmanpilkettä. Elokuvan hauskin hahmo on ehdottomasti Daniel Sunjatan esittämä Ranger, joka hallitsee aseet, kamppailulajit kuin mitkä tahansa muutkin eteen tulevat fyysiset haasteet.

One for the money on ihan ok, kevyttä ja tv-sarjamaista viihdettä, jos unohdetaan taiteelliset ja kulttuurilliset ambitiot. Se onnistuu yllättämään toiminnallisuudellaan ja varmasti se saa varmasti myös monet miehet seuraamaan elokuvaa. Elokuva sopii siis niin toiminnan kuin ihmissuhdehömpänkin ystäville. Kovaan romanttisten elokuvien nälkään tätä ei kannata kuitenkaan katsella, siinä jäisi nuolemaan vain näppejään. Mitään kovin syvällisiä teemoja se ei tarjoile eikä aiheuta minkäänlaisia pohdiskeluja elokuvan jälkeen, hyvä jos muistaa nähneensä koko elokuvan. Hieman jäi hajuton ja mauton jälkimaku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti