14.4.2012

Kirkkaimpien Hollywoodtähtien aivottomat alaiset

KAAMEAT POMOT (Horrible Bosses) * * * 

2011 (USA)

Ohjaus: Seth Gordon

Kolmella kaveruksella on sietämättömät pomot, joista pitäisi päästä eroon. Nick Hendricksin (Jason Bateman) pomo Dave Harken (Kevin Spacey) on sadisti ja psykopaatti yritysjohtaja, joka vaatii alaisiltaan liikoja. Dale Arbus (Charlie Day) haluaisi kesittyä perheen perustamiseen raskaana olevan morsiammensa kanssa, mutta joutuu kestämään nymfomaanipomonsa, hammaslääkäri Julia Harrisin (Jennifer Aniston) seksuaalista häirintää. Kurt Buckman (Jason Sudeikis) taas työskentelee perheyrityksessä, jossa toimitusjohtajan pestin perii kokaiiniriippuvainen kung fu -sekopää Bobby Pellit (Colin Farrell). Koettelemukset saavat kaverukset harkitsemaan kolmen pomonsa murhauttamista.

Kaameat pomot on Hollywood-tähtiä vilisevä musta murhakomedia, mikä on hakenut selvästi vaikutteita mm. elokuvasta Heitä mami junasta, joka myös elokuvassa mainitaan. Elokuvan peruslähtökohta on melko epäuskottava, mutta en tiedä onko uskottavuus kovin tärkeää tämän tyylin elokuvalle. On melko herkullista ja virkistävää nähdä mm. Colin Farrell luotaantyöntävänä kokaiinisekopäänä tässä pienessä sivuroolissa niiden sankariroolien sijasta missä häntä on totuttu näkemään. Näyttelijäsuoritukset ovatkin tämän elokuvan parhautta. Vahvoja luonnenäyttelijöitä kun ei niin kovin usein nähdä tämän tyylin elokuvissa.

Kaameat pomot elokuva aiheuttaa paljon myötähäpeän tunteita kun fiksun oloiset hahmot sekoilevat aivottomina. Ja juuri kun luulit hahmojen saavuttaneen katastroofipohjan, pistetäänkin minuutin päästä vielä pahemmaksi. Kaameat pomot on silti ihan viihdyttävä tumman komedian pätkä hyvillä näyttelijäsuorituksilla. Huonomminkin voisi olla.

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että rakastan mustia komedioita yli kaiken. Tässä tämä musta huumori ei ole niin suuressa roolissa, vaan elokuvassa keskityttiin mielestäni ideaa enemmän näyttelijätyöhön, kohtausten hauskuuteen ja siihen, että saadaan tarina joskus loppuunkin. Säälittävän moni jää mielestäni ikäänkuin kesken.
    Missä kohtaa elokuvaa viitattiin elokuvaan: Heitä mami junasta? Maininta jäi minulta kokonaan näkemättä.

    VastaaPoista
  2. Hei Kim ja kiitokset kommenteistasi!

    "Heitä mami junasta" -elokuvaa ei mainita nimeltä suoraan, mutta siinä kohtaa missä kolmikko tapaa Jamie Foxxin esittämän pikkurikollisen ja hän mainitsee pomojen listimisen, tulee puheeksi Hitchcockin "Strangers on a train", yksi kolmikosta kysyy: "ai se Danny DeViton elokuva?" tällä viitattiin siis Heitä mami junasta elokuvaan, jonka pääosassa DeVito esiintyy :) Ja muistuttaahan Horrible bosses juonellisestikin tätä murhakomediaa.

    VastaaPoista